Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nate Dogg élete

2008.01.06

A G-funk soul-embereként vált ismertté, még jóval azelőtt, hogy saját albumot készített volna olyan sztárok korongjain működött közre, mint Warren G, 2Pac, Snoop Doggy Dogg.

Nate Dogg Los Angelesben született, és a 90-es évek elején kezdte karrierjét, Warren G oldalán. 1994-ben a duó Regulate című számával jutott fel a slágerlistákra, mely dalt az Above the Rim című film egyik betétdalának is megvásárolták. Később elváltak útjaik, G szólóban aratott hatalmas sikereket, Dogg pedig ismét egy duettel, a Snoop Doggy Dogg-gal közös Leave Me Alone-nal került az érdeklődés középpontjába, majd megjelentette első, G-Funk Classics 1 című önálló lemezét.

Nate talán az egyike azoknak az R&B énekeseknek, akik a rap-et, mint ugródeszkát használták.

"Olyan vagyok, mint a hip-hop nagykövete. Bárkivel szívesen dolgozok, csupán szeretetből, ez nem a pénzről szól."

Második szólólemeze, a Music & Me 14 számot tartalmaz, a erőteljes hip-hop hatásokat és old-school funk-ot felvonultató nyitó kislemez I got love-tól egészen a nyugisabb Backdoor, valamint Another Short Story című dalig.

Az album címe nem is lehetne jobb, hiszen kiválóan bizonyítja, mennyire sokoldalú énekes, és sok pályatársával ellentétben, akik nem képesek a nyafogó hősszerelmes pózából kizökkenni, Nate Dogg bármilyen szerepben megállja a helyét.

A korongon természetesen találkozhatunk sztár közreműködőkkel, mint Jermaine Dupri, Dr Dre, Snoop Dogg, Lil' Mo és Kurupt, ám végre ismét Nate-é a főszerep.

"Ez az egyetlen, amihez értek, a zenélés. Bármerre is sodor az élet, akár jó, akár rossz irányba, két dolog van mindig mellettem: Isten és a zene. Ez tart vissza attól, hogy bűnöző legyek. Néha olyan gondolataim vannak, hogy el se hinnéd, de amikor bemegyek a stúdióba, és énekelek, beszélek róla, az olyan, mint a feloldozás."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ADFRGJEH

(Dogg, 2011.03.18 07:26)

R.I.P. NATE