Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eminem képei

2008.01.05

Kim to my Marshall - Slim to my Shady

Eminem története.

Marshall Mathers alias Eminem, 2004

Itt az ideje, h írjak Slim Shady-ről is pár sort, ugyanis hetek óta teljesen rá vagyok már kattanva. Hát lássuk, mit is ír6nék róla. Eminem életéte valójában Kim Mathers, valahai felesége és szerelme körül forog, onnantól, h +ismerte ( 1992-ben ), egészen mostanáig - erre utal a "Crazy in Love" című számából vett idézett a bejegyzés címében is. Kim és Eminem szakításának katasztrófája volt az 1. esemény Marshall életében, amiről már a világ is tudott, Kim című számának köszönhetően a Marshall Mathers LP nevű albumáról, de nem ez volt az 1., ami katasztrófaként tört be az életébe. Eminem gyerekkora mindenkiénél nehezebb volt, élete története pedig filmbe illő. Nem is véletlen, h ő az 1ik azon kevés emberek közül, akikről már életük ideje alatt film készül ( bár igaz, kicsit átalakítva és le1xűsítve ), mejjben ráadásul ő jáccotta saját magát, anyját pedig Kim Basinger ( és ez nem ugyanaz a Kim, mint a Kim Mathers! :P ). Később aztán a film miatt is rengeteg vád és düh érte őt a családja felől, de ne rohanjunk ennyire előre.


Koncert fotók, 2000 és 2001

Slim Shady a Missouri állambeli Kansas City-ben született, 1972-ben, 1 15 éves lány gyermekeként. Apja születése után 16 hónappal magukra hagyta őket a nyomorban, és örökre elköltözött - Eminem még csak azt sem tudja apjáról, h h nézett ki: fényképet se látott még róla soha ( amikor sztár lett, persze jelentkezett nála az öreg, de Eminem anélkül, h találkozott volna vele, elküldte, és +mondta, h soha nem akarja látni őt! ), így aztán gyerekkora a folyamatos költözködésről és a nyomorról szólt, mígnem végül a család véglegesen letelepedett Michigan központjában. Ekkor a tizenéves Marshall az addig átélt rengeteg szenvedés miatt abszolút magábafordult, iskolatársai nem fogadták be, barátai nem voltak - 1etlen támasza a nála 3 hónappal idősebb nagybátyja volt, aki nélkül nem lett volna képes átvészelni a gyerekkorában őt ért sérelmeket. Idő közben féltestvére is született, ekkor anyja már beszámít6atlan állapotban volt, így Marshallnak kellett vigyáznia a fiúra, sőt, védelmeznie anyjuktól. 14 éves korára Eminem az összeomlás szélére került, de ekkor nagybátyja új életet keltett benne: +ismertette vele a Beastie Boys-t, és ezzel a fiatal Marshall-t végleg a rap zene irányába terelte. Már 14 évesen rímekbe kezdte önteni felmérhetetlen agresszióját, ami az addigi élete során gyűlt össze benne - M&M művésznevét az akkor is már közkedvelt M&M's cukorkától kölcsönözte ( majd később Eminemre 1xűsítette ) - ám 1. lemezét, a Infinite-et csak 1995-ben, 23 éves korában sikerült kiadnia. A lemez nem ért el túl nagy sikereket: csupán 1000 példányban adták ki, és se ő, se a kritikusok nem voltak elégedettek vele. Azonban a később +jelent Slim Shady LP mégis élete 180°-os fordulópontját jelentette már. De még mielőtt ide jutott volna, újabb traumán kellett átesnie: a számára minden támaszt jelentő nagybátyja 19 éves korában öngylikos lett, és ezzel Eminem örökre elvesztette az őt +mentő védelmezőjét, aki nélkül talán soha nem talált volna rá az életét jelentő rap zenére. Sírját Marshall minden nap látogatta, és mikor 1x rálőttek, sebével nem a kórházba, hanem nagybátyja sírjához ment, onnan szállították aztán csak be. Nagybátyja halálát feldolgozni élete 1ik legnehezebb küldetése volt.


Marshall Mathers - még nem Eminem, 1980-ban és '82-ben

Élete persze nem oldódott+ a sztársággal, amit Dr. Dre ajándékozott neki, mikor +hallotta a Slim Shady LP-t, és "örökbefogadta". Eminem életének másik fő szála, sőt, mára már az 1etlen, ami számára fontos maradt, az a kislánya Halie Jade Mathers, és ex-felesége, Kim. Kimet még a középsuliban ismerte+ - az akkor 15 éves lány lett Marshall 1. és 1etlen szerelme. +ismerkedésükkor Eminem már 21 éves volt, 1 évvel rá pedig már gyerekük is született, ő volt Halie. A 16 éves Kim és a 22 éves M&M azonban túl fiatalnak bizonyult a gyerekneveléshez. A kilátástalanság és a nyomor hamar összeomlásba vitte a kapcsolatukat, és 1996-ban, 1 évvel a Slim Shady LP kiadása előtt Kim és Halie otthagyták Eminemet, és átköltöztek 1 1 szobás nyomortelepi lakásba, Marshall pedig a filmjéből yól ismert 8 mérföldes út Novara felőli oldalára. Ezt követően történt, h Eminemre 1997-ben, a Los Angeles-i rapolimpián felfigyelt a rap világ minden6ó producere, Dr. Dre, szerződést ajánlott neki, és még saját lemezének készítésénél is +hívta vendég énekesnek. Marshall Bruce Mathers élete itt véglegesen +változott. Élete innentől már csakis a rajongók 10ezreiről, 100ezreiről, mostanra már millióiról, a fényűzésről és a rap zenéről szólt. Sohatöbbé nem kellett már nélkülöznie semmit. Mégsem tudta +bocsájtani Kimnek szakításukat - Kim című számát a teljes összeomlás szélén írta, előadásmódja pedig 1enesen ijesztő már . . .


1. kép: Marshall 14. szülinapja, 1986 - 2. kép: Eminem és kislánya, Halie, 1994

Persze idővel elkezdte túladni magát a szakításon, és 1re többet turnézott a többi amerikai sztár rapper ( Dr. Dre, 50 Cent, Ice Cube, Snoop Dogg, stb. ) társaságában - 5 év alatt többx is bejárta már az egész világot, lemezei több10millió példányban, már a leg1. hetekben elkeltek, és minden aktuális díjat besöpörtek, rajongói pedig minden más rappernél yobban imádni kezdték őt! Persze ekkor is érték támadások, anyja folytonosan perelte őt - pénzt akart tőle. Eminem mikor épp nem a színpadon v a TV-ben, akkor a bíróság előtt volt a világ központjában: tiltott fegyvertartásáért és fegyverrel való visszaélése miatt többx szembekerült már a törvény kezeivel, ahogyan ex-neje és anyja miatt is rengetexer került már a bíróság elé. Anyja persze még mindig ugyanaz az önző és kicsinyes ember, mint ami Eminem gyerekkorában is volt: legnagyobb fájdalma az 8 Mile című film +nézése után az volt, h Rabbit anyját úgy állították be, mint aki rendetlenséget tart a lakásában, és nem gondozza a haját! Ugyan Eminem filmbéli anyja kitalált karakter, Debbie mégis úgy gondolta, őt személyesítette+ Kim Basinger a filmben, és felháborodottan közölte az őt felkereső újságírókkal, h ő igenis renben tartotta a haját mindig! Sőt, Debbie anyja azt is hozzátette, h lánya ezért sem engedte soha a kissrácoknak, h ölelgessék őt. Ezeken kívül persze még qrvasok támadás érte a rappert rasszizmusa és homofóbiája miatt, amit a Marshall Mathers LP című lemezén hangot kapott gyűlöletet keltő számai váltottak ki. A fehér gyűlölő fehér és a melegeket gyűlölő lázadó ijj módon tombolt a szörnyű gyerekkorából kiszabadulva, évtizedeken át elnyomott agressziója a számaiban jött elő. Albumai az egész világ érdeklődését felkeltették, minden őt érő támadásra támadással válaszolt, elindult 1 ojjan úton, amin már semmi sem állít6ta volna + őt . . . h ha nem létezik Kim. Akit szeret. Még mindig.


Eminem kibékülése Elton Johnnal - többé nem gyűlöli a buzikat! És Elton John házasággát is támogatja. :)

Kim és Halie a The Eminem Show című album kiadása óta fő téma Slim Shady számaiban, a világ felől érkező támadásokat pedig 1re gyakrabban hagyta +válaszolatlanul, kizárólag a családjára fókuszálva. Eminem az utóbbi évek során abszolút +változott: +békélt a homoszexualitással, és a másságáról is ismert Elton John oldalán adta elő Stan című számát az amerikai Grammys díjkiosztó gálán ( klip: letöltés ), majd gratulált a zongoraművésznek, és áldását adta a házasságára. De még ennél is nagyobb +lepetést jelentettek a rapper legfrissebb klipjei - a Mockingbird ( klip: +néz  ) és a When I'm Gone ( klip: +néz  ) - mejjek már kizárólag szerelméről és lányáról szólnak ( szövegeiben Halie-nek meséli el az életét, és kér bocsánatot, amiért szétszakadt a család, s nem győzi ígérgetni, h amint tudja, rendbe fogja hozni az egészet ). A When I'm Gone talán a legutolsó száma a világhírű Slim Shady-nek, míg a Mockingbird című klipbe eredeti családi felvételek és fotók kerültek be Eminem és Kim közös életének kezdetéről, vmint a picike kis Halie-ről. :) Marshall +ígéri ezekben a számaiban: h ha újra 1ütt lehet a család, bármit feláldoz értük.


Slim Shady még a putriban, 1997 - A másik képen volt és hamarosan ismét aktuális feleségével és szerelmével, Kimmel. :)

A legfrissebb hír, ami most felröppent, az az, h Eminem újraházasodik az ex-feleségével, Kimmel. :) A rapper nem is hazudott: azonnal lemondta a 10 állomsosra tervezett téli európai turnéját, és visszavonult. Már épp ideje is volt ennek, mivel többx is kórházba szállították már végkimerülés miatt: szerelmi bánata és álmatlansága miatt súlyosan gyógyszerfüggővé vált ugyanis az utóbbi néhány hónapban. Azonban Marshall Mathers élete most végre rendbejönni láccik! :) Eminem, Kim és Halie végre boldogok lehetnek 1ütt. :) Mondjuk azért remélem, vmikor még el fog látogatni Slim Shady ide Európába is, mert nagyon ki szeretnék még menni én is 1 Eminem koncertre! :]


Ezek pedig már a legfrissebb fotók, amikkel telepakolják az egész világ összes tinimagazinját.

Mostanában mindig a családjának írt számokat hallgatom, +rázó v épp +6ó szövegei a modern költészetet űberelik, zenéje pedig hangulatát tekintve tökéletesen tükrözi, amiről éppen énekel. Magyarán Eminemnek minden száma 1 mestermű. Eminem a mai zenei világ 1ik legfontosabb gyöngyszeme!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hootie and the Blowfish Tour 2019

(HootieP, 2019.03.25 10:17)

I like rock bands! I really do! And my favourite rock band is Hootie&Blowfish! All band members has reunited to perform more than 50 concerts for their fans in 2019! To know more about Hootie & Blowfish in 2019 visit website [url=https://hootietheblowfishtour.com]Hootie and the Blowfish tour list[/url]. You won't miss any concert this year if you click on the link!

Carrie Underwood Cry Pretty Tour 2019

(CarrieP, 2019.03.07 12:20)

Carrie Underwood is my favourite country singer. She is young, beautiful and charming woman in her 30s. Her voice takes me away from all issues of this planet and I start enjoy my life and listen songs created by her. Now the singer is on a Cry Pretty 360 Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the last day of October. Ticket prices are moderate and available for all men and women with different income. If you are a country music lover as me, then you must visit at least one Carrie's concert. All tour dates are available at the [url=https://carrieunderwoodtour.com]Carrie Underwood tour Bakersfield[/url]. Visit the website and make yourself familiar with all powerful Carrie Underwood concerts in 2019!

Backstreet Boys DNA Tour 2019

(BBoysP, 2019.02.26 06:27)

Backstreet Boys BSB are an American boy band. The band was founded on April 20, 1993 in Orlando, Florida, by Lou Pearlman. Now this is the most successful rock boy bad with more than 100 million records sold all around the world. The group was named after a flea market in Orlando, the "backstreet flea market". In 2019 BB has more than 50 concerts in the US with their tour. Check all concerts at [url=https://backstreetboystourdates.com]Backstreet Boys tour Toronto[/url] website. Full list of tour dates & concerts!

bodnar.beci@freemail.hu

(bodnar béci, 2011.04.10 10:30)

Eminem már évek óta a kedvencem csak Eminemet hallgatók szinte felpörget és ha hallgatom sokkal jobb kedvem és a 8 mile az egy nagyon jó film.

feka1206@freemail.hu

(szomora renátó, 2011.02.08 11:35)

kiráj

feka1206@freemail.hu

(szomora renátó, 2011.02.08 11:34)

kiráj

n k ut 30

(gyarmati maja, 2011.01.22 15:44)

bár elmehetnék a koncerteidre

nagypalád kosut ut 30

(gyarmati maja, 2011.01.22 15:39)

szerintem jo nagy ragyongója vagyok 12 éves leszek most január 30

romania

(siklodi denes levente , 2011.01.16 17:55)

eminem a kedvencem ot halgatom mar reg ota
szeretnek talalkozni vele

viola köz

(tünde, 2011.01.11 14:36)

eminem a király nem is elvis presli

kössz

(LevenMe, 2010.12.17 19:57)

Igaz már ennek felét tudtam róla , de most többet is meg pár új számot is megtaláltam szal kössz ezért

<---$$$EMINEM$$$--->

(komi$z, 2010.12.12 13:21)

Ő az ISTENCSÁSZÁR!!Minden albumát,minden zenéjét megvettem 15 éves korom óta csak őt halgatom,és remélem még ugyan enyi ideig tudom majd:D:D:D!!!EMINEM4EVER!!!!

tarnalelesz petőfi út 21

(pusomi patrícia, 2010.11.23 11:33)

nagyon jól nézel ki imádlak
meg mondanád a korod?

EMINEM4EVER

(EMINEMFOREVER, 2010.11.09 19:11)

Én a legelején nem szerettem EMINEM-et de a loose yourslef vhogy megérintett!! :) EMINEM A VILÁG LEGSIKERESEBB rappere!! :):):):)a White America Not Affraid Beautifull Mosh ezek a legjobb számok és még sorolhatnám hiszen mind naon tuti!! :)

Néger

(Nigger, 2010.11.07 18:11)

Nigga!

budapest

(jung laci, 2010.11.05 12:45)

én nem nagyon szoktam eminemet hallgatni... hallottam a rádióba az új közös számát valami csajjal és érdekelt az élete hogy hogy is jutott idáig hogy a piac televan a poloival meg felsőivel... rátaláltam az oldalra... nagyon tetszett amit írtál... jol összeszedted a cuccokat (Y)

adam9804@citromail.hu

(Ádám, 2010.09.13 15:38)

Naon jó minden le van irva róla ez nekem sok hasznomra vált ! Kössz sok sikert ehez az oldalhoz ! Igen király az összes száma eminem nek de azé Eminem-Not afraid :D:D:D

vadmacskusz94@ciromail.hu

(trestyén krisztina, 2010.09.11 13:04)

imádlak eminem basszus a báttyám nagy rajongod volt nemtom mé akadt le rolad he de imádlak gec

jó a blogod

(jó a blogod, 2010.08.29 14:47)

én is rá kattantam eminem re jeeeeeeeeeee
eminem kírály

zenefan..:):D

(zenefan, 2010.08.08 11:27)

Szegény Eminem..nem gondoltam volna azt,hogy ilyen sorsa volt...és régebben lehurrogtam azért,hogy miket tett..,de most,hogy tudom..felnézek rá..és sajnálom őt..és remélem valamennyire helyes vágányba tért az élete... . Ő a legjobb ebben a reapperkedésben.,nincs hozzá hasonló..és ráadásul,ő a saját életéről beszél,keményen mégis +6óan.Hajrá eminem..csak igy tovább:)
Not Afraid 4ever:)):D


1 | 2 | 3 | 4

Következő »