Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DMX-ről

2008.01.06
Született:
1970. december 18.

Portré
Amerikai rapelőadó, színész. Earl Simmons néven született a Maryland állambeli Baltimore-ban. Nagynénjénél nevelkedett New York Yonkers negyedében, ahol DJ-ként szerzett hírnevet (a DMX művésznevet egy elektronikus zajkeltő eszköztől kölcsönözte.) 1991-ben a Source magazin tehetségkutatóján fedezték fel, s a Columbiánál jelent meg első kislemeze, a Born Loser.
Rövid szünet után 1994-ben tért vissza a rapszíntérre a Get At Me Doggal, amely masszívan tartotta magát az amerikai Top 40-en. Debütalbuma, az It's Dark And Hell Is Hot pedig – amely az egykori underground rap és rock producer, Rick Rubin Def Jam kiadójánál jelent meg – már a Billboard lista első helyén nyitott. DMX egy csapásra a keleti part legrajongottabb rappere lett, aki ugatásszerű hangjaival igyekezett színt vinni a laikus számára meglehetősen egysíkú szövegmondásba.
Az elmúlt két évben az előadó két további lemezzel örvendeztette meg híveit, melyeken olyan nagyságok is feltűntek, mint Jay-Z vagy Marilyn Manson. Emellett több filmzenealbumon (Tolvajtempó, Minden héten háború, Öld meg Rómeót!) is letette a névjegyét. Ázsióját azonban a zenészkörökben szinte már kötelező filmszerepek növelték jelentősen: a már említett Öld meg Rómeót! mellett a Sebhelyek egyik szerepe.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.