Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50cent története

2008.01.05

50 Cent – A túlélő


Névjegy
Név: Curtis Jackson
Született: 1976. július 6-án
Család: van egy 8 éves fia, Marquise

29 éves, és már többször akarták megölni, mint bármelyik sztárt. Eddig mindig túlélte, bár a golyóálló mellény olyan számára, mint Jackónak a fehér kesztyű a bacilusok ellen. Vajon miért célpont: erősködik a rivális, vagy van egy-két elvarratlan fejezet az életében?

Minden piti bűnöző utcagyerekre ráillene 50 Cent gyerekkorának története, ám annyiban mégis szerencsésnek mondható, hogy őt időben kirángatták az ördög markából. Ha 23 évesen önéletrajzot kellett volna írnia, ez állt volna benne: 12 éves koromtól drogdílerkedem, amikor tökélyre vittem ezen tudományom, és már akkora volt a vásárlóköröm, hogy nem tudtam őket ellátni, gondoltam, érdemes továbblépni. A jövőmet utcalányok futtatásában láttam, és amikor zűrössé vált a helyzet, döntenem kellett az illegális fegyverkereskedelem és a futtatás között...
Viccet félretéve, a rappernek minden ,,adottsága" megvan ahhoz, hogy komolyan vegyék gengszterszövegeit.

Rekord :

A New York-i zsaruk szeme bizonyára kikerekedett 2003-ban, amikor meglátták a gengsztert a Rolling Stone és a hip-hopra specializálódott XXL magazin címlapján mint rekordokat döntögető zenészt. Megjelent Get Rich or Die Tryin' című bemutatkozó albuma, amelyből az első héten – megdöntve Em rekordját – több mint 1 millió példány fogyott, sőt azóta a világon összesen 11 milliót adtak el belőle. Aztán a jó üzleti – és túlélő – érzékkel megáldott rapper gyorsan összehozott azonos névvel egy új formációt, és annak kiadóját, a G-Unitot. Ezzel a vállalkozással szintén kaszált pár millió dollárt, és akkor még nem említettem saját felfedezetteit: Lloyd Bankset, Tony Tayót, Young Buckot és The Game-et, akiknek szintén kiadta a szólólemezeit.

"Fifty-fifty" :

A nagyvilág számára is ismert riválist, Ja Rule-t lehúzta egyik számában, mert hiteltelennek tartja. 'Wanksta'-nak (szóvicc arra, hogy Ja f**fej kamugengszter) nevezte egyik számában. Erre Rule erőfeszítései, hogy visszavágjon, nem jöttek be. Gyerekes módon minden interjúban mondtak egymásra valami szépet, míg 2003-ban 50-re rálőttek a nyílt utcán. Ja Rule pechére pár utcányira az incidens színhelyétől forgatta a The Cookout című filmjét, ezért a gyanú rögtön rá terelődött, de kimosták az ügyből.

Nem Félős :. :)

50 Cent ezt a utcai ,,balhét" is túlélte, ám annyi tanulságot végre leszűrt a szituból, hogy most már vigyáz(tatni) fog magára. Felfogadott egy focicsapatnyi testőrt, állandó viselete lett a golyóálló, és éli az életét. Véleménye szerint nem félős: ,,Az egyetlen dolog, amitől rettegek, hogy nem felelek meg Eminem és Dr. Dre elvárásainak" – nyilatkozta a rapper.

 

A mappában található képek előnézete 50 cent

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.