Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2pac(tények)

2008.01.01

Tupac az egyetemen
Alicia  2004.05.16. 19:35

A cikk

Tupac az egyetemen Egyetemi kurzus lett Tupac Shakur életének történetéből.

A University of Washington hallgatói ezentúl az egyik tanársegéd és egy tanuló által összeállított tanterv szerint mélyülhetnek el a rapper dalszövegeinek elemzésében.

Nem ez az első eset, hogy az 1996-ban meggyilkolt sztár életét egyetemisták tantárgyként választhatják, hiszen a Berkeley-n és a Harvardon is létezik már hasonló kurzus, ám a Washington az első, ahol az irodalom fontos részeként nevezik meg Tupac műveit.

B.I.G. - 2PAC
Chloe  2004.05.06. 17:54
Notorious B.I.G., alias Christopher Wallace ...
Notorious B.I.G., alias Christopher Wallace 1997-ben halt meg egy máig is tisztázatlan utcai lövöldözés következtében. A merénylet fél évvel a nagy rivális, 2pac halála után következett, s sokan összefüggést véltek felfedezni a két gyilkosság között. A feltevés szerint a két rapper két halálát a két nagy hip-hop kiadó rendelte meg.
Ezek pedig a keleti, P. Diddy alapította Bad Boy Records, amelynél Notorious B.I.G. is vette fel lemezeit, illetve a nyugati, Suge Knight elnökölte Death Row Records, ahol 2pac alkotott.
A hozzátartozók úgy vélik, Notorious B.I.G. halálához a rendőrkapitányságnak is köze volt. Annak idején ugyanis, amikor 1999-ben kiderült, hogy David Mack, volt Los Angeles-i rendőr volt az eset fő gyanúsítottja, kiderült az is, hogy az esetet felderítetlenül lezárták.
Az özvegy és az anya szerint mindez azért lehetett csak így, mert a város és rendőrei saját szervezeteiket védték.
Azóta Mack 14 éves börtönbüntetését tölti, amelyet fegyveres rablásért szabtak ki rá.
A feljelentés anyaga szerint a rendőrségnek arról is tudnie kellett volna, hogy az indulatok 2pac halála után a magasba csaptak, s hogy ezért Wallace veszélyben van. Állampolgári jogokat emlegetve azt állítják, a rapper életesélyeit a rendőrök szándékos hanyagsága is csökkentette, s felelőtlenségükért azok még pénzt is kaptak.
A rendőrség emberei egyelőre nem kommentálták a peranyagot, de a jelenlegi rendőrfőnök, aki éppen újraválasztásáért küzd, bizonyára nem fogadta örömmel a minden részletre kitérő vádiratot.

 

 

A mappában található képek előnézete Tupac

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.