Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2pac ellenségei

2008.01.05

Chino XL
   

..

Akivel régebben New Jersey-ben jóban volt, de Biggie és a Mobb Deep miatt összevesztek. Chino XL a "Here to Save You All" címû albumán szintén arról számol be, hogy Pac-ot análisan betörték Riker's Islanden.

 

 

 

Biggie Smalls
   

West Coast/East Coast

Rivalizálásuk 1994-ben kezdődött, mikor is Pac-ra rálőttek New York-ban. Tupac Biggie-t és a Bad Boy-t vádolta a támadásért. Mielőtt ez megtörtént volna, 2Pac-ot és Biggie-t szoros kötelék fűzte egymáshoz. Mikor még Biggie nem futott be, 2Pac engedte neki, hogy rappeljen vele a koncerteken, és végülis ő indította el a sztárság rögös útján. Körülbelül egy héttel azelőtt, hogy Pac-ot meglőtték volna, Biggie elmondta, hogy szerinte rossz társaságba keveredett. Konkrétan King Tut-ról és Jacques Agnant-ról beszélt, akik annak a Black Mafia-nak voltak a tagjai, mely feltételezhetően pénzbeli segítséget nyújtott a Bad Boy kiadónak. Még Mike Tyson is felhívta Pac-ot, hogy rossz hírei vannak számára. Úgy volt, hogy Biggie és Pac még beszél egymással, de erre sosem került sor, sőt, 2Pac csak akkor látta legközelebb Biggie-t, mikor már meglőtték. Mikor 2Pac a hűvösön volt, azt az információt kapta, hogy Biggie egyik haverja lőtt rá, amit később meg is említett egy albumán. De ekkora már eléggé dühös volt, az pedig csak rátett még egy lapáttal, hogy miközben Pac a rácsok mögött töltötte mindennapjait, Biggie ellopta Pac stílusát, s így Pac-nak meg kellett változtatnia a sajátját. 2Pac sohasem mondta, hogy Biggie lenne a felelős a lövöldözésekért. Az viszont szintén felbőszítette, hogy Biggie a pénzről, ékszerekről és bulikról rappelt, holott neki egyikből sem jutott ki. 2Pac szerint Biggie nem a saját életéről, hanem az övérel rappelt számaiban, ami, úgy gondolom, még egy övön aluli ütés lehetett neki, hiszen anno Biggie volt a legjobb barátja, és mégis elfordult tőle. 2Pac azt is állította, hogy lefeküdt Biggie feleségével, Faith Evans-szel. A nő ezt tagadta.
 

Tupac halála után pletykák terjengtek arról, hogy Biggie készíteni szeretett volna egy számot "Dig Him Up" (Kerítsétek elő) címmel, melyben azzal támadta Pac-ot, hogy hogy ha az emberek tényleg azt gondolják, hogy életben van, rá kellene találniuk.

Lil' Kim
   

Ez a legszolídabb kép,amit találtam róla :)

 

Puff Daddy
   

P.Diddy,Puff Daddy vagy ahogy akarod :)

Pac leginkább azért gyűlölte Puffy-t, mert Biggie haverja volt s mert vetélytársat jelentett a Death Row-nak. A Death Row kiadó alakítani akart egy Death Row East nevezetű szekciót és az egész rap szcénát a saját uralma alá szerette volna vonni, de Puffy ellene volt ennek. Egy díjátadáson Suge Knight tökéletesen tolmácsolta ezt a helyzetet, mikor azt mondta: "Ha valaki leszerződik egy kiadóhoz, nincs ínyére, ha a producer táncol és az összes klipbe belerappel. A Death Row-nál ez nincs így"." Puffy arra használta a keze alatt dolgozó rappereket, hogy őt magát népszerűsítse. Dalszövegeit nem maga írta, rímei gyengék, a zenéje pedig lopott volt.
 
Pac azt is állította, hogy Puffy részt vett a New York-i lövöldözésekben csupáncsak azért, hogy átverje Pac-ot, mivel Puffy cégét azok finanszírozták, akik Pac-ra lőttek és ezidőtájt ő fegyvert hordott magánál. Magyarán ha előhúzza azt, rálőttek volna, ékszerrablásnakt palástolva az ügyet.
 
Lil' Kim egyszer azt mondta, hogy a Bad Boy csapat elkészített egy számot, melyben Tupac-ot szidják, de nem adták ki Pac "halála" után. A számban nem szerepel Biggie; csak Lil' Kim és a Junior M.A.F.I.A.

Nas
   

Nas

Nem vagyok biztos benne,hogyan kezdődött a rivalizálás,de a következő kiváltó ok lehetett.A The 7 Day Theory Bomb First c. számának elején Pac egy olyan összeesküvés vezetőjeként ábrázolja Nas-t,amely merényletet követ el Tupac ellen.Nas ezután folyamatosan őt támadja,és úgy festi le magát magát,mint egy igazi gangsta,akárcsak Pac.Nas és Puffy a "Hate Me Now" videójában A The 7 Day Theory borítóján látható módon jelenítik meg 2Pac-ot és likőrt töltenek maguknak,pont úgy mint ahogy Dre és Pac teszi azt a California Love klipjében.Nas tehát minden alkalmat kihasznált,hogy Tupac-ot támadja,de mióta meghalt,tiszteletet mutat felé a nyilatkozataiban.

Elõször is, hogy Tupac miért nem kedvelte Nas-t. Minden 1996-ban kezdõdött, amikor is Nas megcsinálta a "The Message" címû dalt as "It Was Written" albumán. A dal szövege így kezdõdik: "Fake thug no love, CB4 Gusto"... Ez a pár sor arra utal, hogy volt egy film Chris Rock fõszereplésével, aminek CB4 volt a címe, és amiben egy hamis gangsta-rap banda életét mutatják be. Tupac úgy gondolta, hogy Nas ezt neki szánta. A történethez hozzátartozik, hogy mielõtt lelõtték volna Pac-ot, Nas, Suge és Pac találkoztak a WMA kiosztóján, ahol leültek és megbeszélték a dolgot. Nas elmondta, hogy nem Pac-nak szánta a szövegrészletet. Erre Pac megígérte, hogy a Don Killuminati albumról leszedi a Nas-fikát, csak hát közbeszólt Las Vegas...

The Fugees
   

Vagy inkább Wyclef Jean..

A Fugees kezdte 2Pac-ot támadni az interjúkban.Wyclef azzal indított,hogy lesújtó véleménye van Pac-ról,és a másik 2 tag is ugyanígy kirtizálta.Tudomásom szerint 2Pac soha nem adott okot erre.Egy máig kiadatlan számmal vágott vissza,melynek címe "When We Ride Our Enemies."

 

Jay Z
   

A talán nem is olyan nagy rivális

Az egész akkor kezdődött,mikor Jay feltűnt Biggie "New York's Finest" c. számában,ami Pac-ot támadta.Jay-Z közel állt Biggie-hez és rengeteg Bad Boys albumon szerepelt.2Pac erre a "Bomb First","Against All Odds" és az "All Out" c. dalokkal válaszolt.Talán nem is voltak olyan nagy ellenségek,hiszen néhány díjátadón az elismerés átvételekor "2Pac 4 Eva" hallhattuk Jay-től,ami azt mutatja,hogy tényleg kedvelte Tupac-ot.

LL. Cool J
   

"Minden idők legjobb rappere..."

Az egész akkor kezdődött,mikor Biggie írt egy dalt "Ki lőtt le" címmel és LL kjött egy számmal:"Én lőttelek le".LL mindenkit támadott,mert úgy gondolta,hogy ő minden idők legjobb rappere.2Pac soha nem adott okot arra LL-nek,hogy sértegesse,sőt még dícsérte is az "Old School" c. számában.Tupac a "Lil' Homies"-zal vágott vissza

Mobb Depp
   

Mobb Depp

 A Mobb Deeppel a vitája pedig a "Drop a Gem on 'em" címû szám miatt robbant ki, amiben Prodigy azt állítja, hogy Pac-ot seggbedugták a Riker's Islandi börtönben, mikor Pac ott ült.

 

Dr.Dre
   

Talán nem is gondolnánk,hogy rosszban voltak,hiszen egy kiadóhoz tartoztak...

Dr.Dre

Az egész akkor kezdődött,mikor Snoop gyilkossági tárgyalásai folytak.Az egyik tanú azt állította,hogy Dre ült abban a bizonyos autóban,és ha megjelent volna a tárgyaláson,ezt tudta volna tanúsítani.Azonban Dre túl elfoglalt volt....2Pac azért haragudott rá,mert úgy gondolta,hogy Dre nem mutatott túl nagy lojalitást Snoop és a Death Row felé.2Pac neheztelt Dre-re,mert szinte semmit sem mutatott fel a The Chronic óta,és mégis bezsebelt egy rakás pénzt a kiadótól.Továbba azért is,mert Dre egyik percben azt mondta,hogy mindig is Gangsta volt,a következő percben pedig ennek az ellenkezőjét állította.2Pac azt is közzétette,hogy Dre kirúgatta őt a Death Row-tól.Dre erre azzal felelt,hogy nincs kiegyezve az erőszakos hanggal,ami a Death Row-ról véleményként kialakult (persze mindez Pac miatt) és volt egy pont,amikor ebből elege lett.A Toss It Up c. számban 2Pac melegnek titulálja Dre-t,és ugyanezt teszi a To Live And Die In LA.-ban is.Ennek ellenére Dre azt mondta a "The Up In Smoke Tour"-on 2000-ben,hogy élvezet volt Pac-kal dolgozni.Azt is említette,hogy megcsalta feleségét."What's down in the darkness, will come to light". ("Mi nem látszik a sötétben, világosságra előtűnik")

 

A mappában található képek előnézete 2pac

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tiszaszőlős fő ut 35 SZolnok 5244

(Norbert Farkas, 2011.02.22 13:39)

Szegény 2pac mindenki ellene volt!!! és szart se érnek nélküle mert ő volt a legnagyobb mind közül nyugodjon békében!!!

sallai17@hotmail.com

(.g., 2010.08.09 23:59)

Nekem a kedvenc rapperem tupac. Csak azt nem értem miért volt szinte minden jó rapper az ellensége:D:D B.I.G is nagyon oda vágott szerintem mobb depp ről nem is beszélve dr.dre... jay z még tényleg, hogy szar :D szóval azt nem bánom de tényleg nem értem.

budapest

(vivicsi, 2008.10.05 09:03)

hát pfff ez nagyon zura oldal imádom 2pacot és pont nagyon jo rola enyit tudni

igen kiraly ez az oldal...

(Nikykem23, 2008.09.21 19:36)

fuuu...nemtudom honnan tudsz ennyi dolgot rola,de nagyon orulok h feltetted es h ratalaltam,nagyon szeretem 2pacot es joo rola ennyi uj dolgot megtudni :) megegyszer koszi...