Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2pac csapatai

2008.01.05
Born Bossy
  2004.07.26. 20:48

Born Bossy

A 8.osztályban, az MC New York nevet viselő Tupac, meg még két társa: Ace Rocker és DJ Plain Terror alakították a csapatot, a Born Bossy-t. Egypár szöveget Jada Pinkettnek is írtak, aki később velük rappelt.

 

Underground Railroad
  2004.07.26. 20:49

Underground RailRoad
Ha jobban megnézed a 2pacalypse Now nevezetű albumot, akkor megfigyelheted, hogy a dalok többséget az Underground RailRoad gyártotta. Az Underground RailRoad meglehetősen ismeretlen a legtöbb Pac rajongó szemében. A tagok: Raw Fusion, a Live Squad, Big D The Impossible, Pee Wee, Jeremy és a Digital Underground tagjai. A Live Squad Randy "Stretch" Walker bandája volt, aki a 2pacalypse Now és a Strictly For My NIGGAZ című albumok kiadása körüli időkben Pac közeli barátja volt. E két lemez piacra kerülése után az Underground RailRoad ismeretlen okok miatt hamarosan felbomlott.

 

Digital Underground
  2004.07.26. 20:50

Digital Underground
Tupac 18 évesen csatlakozott a Digital Undergroundhoz, amit akkoriban Shock G és ChopMaster J alakított. A DU 1987-ben adta ki az első albumát, Underwater Rimes névvel, ami a holland zenei listán az első helyre került. Aztán 1989-ben leszerződtek a "Tommy Boy Records"-hoz. Immáron 7 tagú volt a csapat, az egyik tag Tupac volt. Tupac csatlakozott a DU-hoz és turnékra is járt velük. Először a This is an EP release–en lévő Same Song-ban jelent meg. Később MC New York néven rappelt és a DU-val egy világkörüli turnéra is elment. Tupac az első lemezével kivált a csapatból és egyedül folytatta, de haláláig jó volt a kapcsolata a DU-al.

 

Thug Life
  2004.07.26. 20:53

ThugLife
1986-ban, Tupac és más rapperek alapították a csapatot a 2 From The Crew-t. A környéken élő emberek mindig thugok-nak hívták őket, így kezdték el mondani: ”Thug Life. Shut Up, beitch!”(Bűnöző élet. Kuss kurva!) Végülis írtak egy dalt Thug Life címmel. Évekkel később Tupac és Randy "Stretch" Walker alkották a Thug Life nevű csapatot, ám utána Stretch ismeretlen okok miatt kilépett.
 
1992-ben Tupac találkozott Tyruss "Little Psycho" Himes-el. Írtak egy dalt, aminek a neve szintén Thug Life volt, majd hamarosan Little Psycho csatlakozott a csapathoz, és Spike név alatt futott. Később még 2 ember kapcsolódott a csapathoz: Macadoshis és The Rated R. Leszerződtek az Interscope Records-hoz, és feljegyeztek egy LP-t Thug Life Volume 1 címmel. Ez egy undergorund anyag volt, így az Interscope először nem akarta elfogadni, de végül megváltozott a véleménye. Ezek után csatlakozott a csapathoz Mopreme Shakur, Tupac mostohaapja.
 
A Thug Life Volume 1 című lemez csak 1994. szeptember 26.-án került kiadásra. Több mint 2 millió fogyott el az albumból, ami jó, de nem olyan jó, mint ahogy ők elvárták. Az emberek vádolták az Interscope-ot, mert sok dalt átszerkesztett, és eltávolított az LP-ről.
Az első single és video a Pour Out A Little Liquor c. számból készült, ami egy Tupac szóló volt. A második, harmadik és negyedik single és video Cradle To The Grave; How Long Will They Mourn Me, és It Don't Stop c. számokból készült.
 
November 30.-án Tupac-ot kirabolták, és négyszer meglőtték a Quad Recording Studio-ban, New York-ban. A következő nap letartóztatták szexuális erőszak vádjával. Ekkor óvadék ellenében szabadlábon maradhatott, ám 1995. február 14.-én kezdte letölteni a büntetését. Október 12.-én Death Row Records 1, 4 millió dollár óvadékot fizet, így Pac kiszabadult. Visszatérve, három album megjelenéséig leszerződött a Death Row-hoz.
 
Mindezek után, a csapat felbomlott. Syke és Mopreme csatlakozik Tupac új csapatához, az Outlawz-hoz. Syke leszerződött a Makaveli Records-hoz. Ő és Tupac tervezték, hogy megjelenítenek egy új albumot Thug Life Volume 2 címmel, ám erre nem került sor, Tupac szeptember 13.-i halála miatt.
Strictly Dope
  2004.07.26. 20:52

Strictly Dope
Tupac-nak nagy mázlija volt, amikor találkozott Leila Steinberg-el, San Francisco-ban. Jó barátokká váltak, majd Leila Pac menedzsere lett. L. egy vállalati közvetítő volt, és jó összeköttetései voltak a zeneiparban. Bemutatta Pac-ot Ray Luv-nak, és később ők ketten (Ray Luv&Pac) alkották a Strictly Dope-ot. Számtalan dalt feljegyeztek, és a halála után forgalomba hozták az 1 in 21 nevezetű albumot.
Leila volt az is, aki összeismertette Pac-et és Atron Gregory-t, aki a grammy jelölt Digital Underground-nak volt a menedzsere, akik zenéje hasonlított arra, amit Pac játszott, mivel ők is egyenesen az ”utcáról” kerültek oda. 
2 from the Crew
  2004.07.26. 20:51

2 from the Crew
1986-ban Tupac csatlakozott a 2 from the Crew-hoz, ami egy olyan tinik alkotta rapcsapat volt, akik a Dszungel-ben (Marin City nyomornegyedében) éltek. Ebben az időben jelent meg Pac a Thug Life-al (ez is egy csapat). A környék csak thugok (bűnöző, gengszter)-nak hívta őket.

Tehát láthatod, hogy Pac nem csak azért állt elő a Thug Life-al, hogy a médiának tetszelegjen, és hogy kemény csávónak tűnjön, hanem az ő életét télleg a thug life(bűnöző életmód) jellemezte. A csapat a fiatal, fekete férfiak gettóbeli életéről rappelt. Ez az a téma, amiről Pac mindig is tájékoztatni akarta az embereket. 

 

Outlawz
  2004.07.26. 20:53

Outlawz
Az Outlawz nevű csapatot Tupac nem sokkal a halála előtt alapította. Több infó az Outlawz feliratra kattintva. 
 

A mappában található képek előnézete 2pac

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

erik.97@citromail.hu

(sotyi, 2008.08.17 11:19)

szívesen

Kösz

(Szerkesztő, 2008.08.15 21:43)

Kösz de sztem van aki többet tud mint én..! de azé kösz:D

erik.97@citromail.hu

(Sotyi, 2008.08.12 14:25)

Nagyon sokat tudsz a 2pac ról:):) okos vagy:)